Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη Μέρκελ «πολυλογού»

3 λεπτά ανάγνωση
26 Σεπτεμβρίου 2019

Σύμφωνα με αντίγραφο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το καλοκαίρι με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ως «πολυλογού» την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Η Μέρκελ όλο μιλάει και δεν κάνει τίποτα», φέρεται να είπε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επισημαίνοντας στον Ουκρανό πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα για το Κίεβο απ ότι η Γερμανία και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Οι ΗΠΑ θα κάνουν «πολύ περισσότερα από όσα κάνουν τα ευρωπαϊκά κράτη… Η Γερμανία δεν κάνει σχεδόν τίποτα για εσάς. Το μόνο που κάνει είναι να μιλάει… Οι ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, αντιμετώπισαν την Ουκρανία πολύ, πολύ καλά», τόνισε ο Τραμπ. Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμφώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του: «Οι ΗΠΑ στήριξαν την Ουκρανία όχι 100% αλλά 1000%».

Μέχρι σήμερα πάντως η κυβέρνηση του Βερολίνου απέφυγε να πάρει θέση. «Δεν σχολιάζουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο Γερμανικό Πρακτορείο DPA.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Θετικές συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν για τερματισμό εχθροπραξιών»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν είχαν «πολύ θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες

Νέα άνοδος στο πετρέλαιο – Σενάρια στρατιωτικής κλιμάκωσης ΗΠΑ-Ιράν ωθούν το Brent στα $104

Σε νέα ένταση οδηγείται η διεθνής αγορά ενέργειας.

Βουτιά έως 10% στο πετρέλαιο μετά το ράλι των $100 – Οι αγορές «διαβάζουν» τις δηλώσεις Τραμπ

Ισχυρές πιέσεις καταγράφηκαν την Τρίτη στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.