Ο Βαρουφάκης σύμβουλος των Εργατικών στη Βρετανία

2 λεπτά ανάγνωση
29 Φεβρουαρίου 2016

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, νέος αρχηγός των Εργατικών, επιβεβαίωσε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα λειτουργεί ως «σύμβουλος» του κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης εξαιτίας της εμπειρίας του στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στην εφημερίδα Islington Tribune, ο Κόρμπιν ανέφερε πως ο έλληνας τέως ΥΠΟΙΚ θα συμβουλεύει «σε κάποιο βαθμό» τους Εργατικούς σε θέματα ΕΕ.

«Ο Βαρουφάκης είναι ενδιαφέρων, επειδή προφανώς έχει περάσει από όλες τις διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο αρχηγός των Εργατικών.

«Αντιλαμβάνομαι πως δεν βρισκόμαστε στην Ευρωζώνη, όμως πρόκειται ουσιαστικά για το ερώτημα του πώς αντιλαμβανόμαστε την αντίληψη πως πρέπει να κάνεις περικοπές για να έχεις ευμάρεια, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να αναπτυχθείς για να έχεις ευμάρεια» εξήγησε ο Κόρμπιν.

«Πιστεύω πως η Ελλάδα έτυχε φριχτής αντιμετώπισης και πρέπει να τους τείνουμε τη χείρα» προσέθεσε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ – Στο τραπέζι ΕΦΚ και έκτακτα μέτρα

Η επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν ανεβάζει κατακόρυφα την

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,