Οι άλλοι Ευρωπαίοι ζηλεύουν τη Γερμανία

4 λεπτά ανάγνωση
26 Μαρτίου 2013

Για την κριτική που δέχεται η Γερμανία, για τους χειρισμούς της στην Ευρώπη, μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι η χώρα του είναι στόχος ζήλιας από άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

«Είναι πάντα έτσι, είναι σαν μια τάξη (στο σχολείο), όταν αυτός που έχει μερικές φορές καλύτερα αποτελέσματα, όσοι έχουν λίγο μεγαλύτερη δυσκολία, είναι λίγο ζηλιάρηδες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ZDF, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κριτική που πολλαπλασιάζεται κατά της Γερμανίας, κυρίως στη νότια Ευρώπη.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι οι Γερμανοί λογίζονται ως οι «κακοί» στην Ευρώπη, όπως αναφέρθηκε από τον δημοσιογράφο που τον ρωτούσε. «Δεν είναι έτσι. Οι άλλες χώρες γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας», είπε, ο Σόιμπλε υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή των Γερμανών φορολογουμένων στα διάφορα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης για τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Αυτή η «αλληλεγγύη είναι προς το συμφέρον μας. Αλλά ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Όλοι πρέπει να θέσουν τους προϋπολογισμούς τους σε τάξη. Όλοι πρέπει να είναι οικονομικά ανταγωνιστικοί. Και όποιος αναλαμβάνει πάρα πολλούς κινδύνους πρέπει επίσης να επωμίζεται τελικά το κόστος», είπε ο Σόιμπλε.

«Η Κύπρος είναι σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι κύπριοι θα βιώσουν μια δύσκολη περίοδο. Είναι αναπόφευκτο», συμπλήρωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα άνοδος πτωχεύσεων στη Γερμανία το 2025

Πτωχεύσεις ρεκόρ σε επίπεδο δωδεκαετίας σημειώθηκαν το 2025 στη Γερμανία λόγω της

«Καμπανάκι» για οδυνηρό κύμα ακρίβειας στη Γερμανία

Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν σημαντική αύξηση στις τιμές της

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό