Οι τράπεζες στο επίκεντρο της συνάντησης ΤΧΣ – τρόικας – Νέο ραντεβού την Τετάρτη

3 λεπτά ανάγνωση
25 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) είχε σήμερα το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ έχει προγραμματισθεί νέα συνάντηση για την Τετάρτη.

Όπως ανέφεραν τραπεζικά στελέχη, στις προγραμματισμένες αυτές επαφές συζητούνται τα ανοικτά θέματα που συνδέονται με τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής και της έκθεσης της BlackRock και τις ενδεχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου που θα προκύψουν.

Υπενθυμίζεται ότι από την ενημέρωση που πραγματοποίησε η TτΕ στις διοικήσεις των τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα, προέκυψε πως οι κεφαλαιακές ανάγκες από τα stress tests της ΒlackRock υπολογίζονται στα 5,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, χθεσινό δημοσίευμα των Financial Τimes αναφέρει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών κυμαίνονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στα 20 δισ. ευρώ.

Οι διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει αύριο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και rebalancing οδήγησαν σε αρνητικό φινάλε τον Φεβρουάριο

Με πιέσεις στις τράπεζες και αυξημένο τζίρο λόγωMSCI, ο ΓΔ έκλεισε πτωτικά,

Χρηματιστήριο: Δυναμική επιστροφή με αιχμή τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά, με δυναμική επιστροφή αγοραστών στις συστημικές τράπεζες πριν

Τρίτη διαδοχική πτώση στο ΧΑ: “Βαρίδι” οι τράπεζες, ράλι σε ΟΤΕ

Το Χρηματιστήριο παρέμεινε υπό πίεση, με τις τράπεζες να οδηγούν τον ΓΔ