Όλα τα βλέμματα στο NFP της Αμερικής

2 λεπτά ανάγνωση
5 Ιουλίου 2013

Η χθεσινή ημέρα μας έδειξε ότι οι αγορές δεν εμφανίζονται ικανοποιημένες από την πορεία τόσο της BoE όσο και της ΕΚΤ, προσθέτοντας πιέσεις για προώθηση περαιτέρω λύσεων. Η σημερινή μέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για την αμερικανική οικονομία, καθώς έχουμε την σημαντικότερη ανακοίνωση για την FED, την μεταβολή στις νέες θέσεις εργασίας.

Η πρόβλεψη είναι για 165.000 με τον προηγούμενο μήνα στις 175.000. Μια ενδεχόμενη αύξηση θα αποτελέσει συνέχιση της προώθησης του ρίσκου στο USD, ενώ μια χαμηλότερη τιμή θα ισορροπήσει λίγο τις κινήσεις των τελευταίων ημερών «παίρνοντας» ρίσκο από το USD.

H μοναδική σημαντική ανακοίνωση για την Ευρωζώνη σήμερα είναι οι εργοστασιακές παραγγελίες στη 13:00, με την πληθώρα των ανακοινώσεων ωστόσο να είναι στις 15:30 για την Αμερική.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πτώση στον χρυσό: Πιέσεις από το ισχυρό δολάριο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα, καθώς η ενίσχυση του

Το κόστος Τσίπρα στο τραπεζικό σύστημα

Τον Ιανουάριο του 2015, οι ελληνικές τράπεζες δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου τον μηχανισμό

Επιτόκια: Πόσο πιθανή είναι νέα αύξηση – Τί δείχνουν οι αγορές για ΕΚΤ και Fed

Στο επίκεντρο των αγορών βρίσκεται ξανά το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.