Όλα τα βλέμματα στην ΕΚΤ

2 λεπτά ανάγνωση
16 Ιουλίου 2015

Τακτική συνεδρίαση, όπου θα εξετασθεί και η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, έχει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στον απόηχο της υπερψήφισης των πρώτων μέτρων και μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους από την ελληνική Βουλή. Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου Μάριο Ντάγκι είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 15:30 ώρα Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάριο Ντράγκι έχει ζητήσει από τους ευρωπαίους εταίρους να δώσουν ένα πολιτικό σινιάλο στην Ευρωτράπεζα ώστε να συνεχιστεί η παροχή έκτακτης ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες, με δεδομένη την αβεβαιότητα που περικλείει τη χώρα μας.

Δεν είναι όμως ακόμα γνωστό αν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επαρκούν για την ΕΚΤ ώστε να αυξήσει την παροχή ELA, ο οποίος έχει μένει στάσιμος στα 88,6 δισεκ. ευρώ από τα τέλη Ιουνίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Jefferies: Πειραιώς, Eurobank και Εθνική στις πιο ωφελημένες της Ευρώπης

Η ένταση στη Μέση Ανατολή και οι νέες πληθωριστικές πιέσεις αλλάζουν τις