Ολαντ: Υπερβολικοί οι φόροι στη Γαλλία

2 λεπτά ανάγνωση
18 Σεπτεμβρίου 2013

Υπερβολικούς χαρακτηρίζει τους φόρους που επιβάλλονται στη Γαλλία, ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, μόλις ένα χρόνο αφότου ανήλθε στην εξουσία υποσχόμενος φορολογικό συντελεστή της τάξεως του 75%.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρόεδρος Ολάντ σημείωσε ότι από το 2011, τόσο η δική του κυβέρνηση όσο και εκείνη του Νικολά Σαρκοζί, αύξησαν τους φόρους συνολικά κατά 60 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 3% του ΑΕΠ. «Αυτό είναι πολύ, δηλαδή είναι υπερβολικό» δήλωσε.

Ο κ. Ολάντ επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί για «φορολογική ανάπαυλα» δηλώνοντας «έχω συνειδητοποιήσει ότι οι Γάλλοι έχουν μπουχτίσει με τους φόρους»

Το έλλειμμα της Γαλλίας όμως, κυρίως λόγω της ύφεσης, παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα αγγίξει τον επόμενο χρόνο το 95% σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε την Τρίτη η Le Figaro.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ

Μέτωπο Ελλάδος, Ιταλίας, Γαλλίας υπέρ Πορτογαλίας και Ισπανίας

Μέτωπο Ελλάδος, Ιταλίας, Γαλλίας υπέρ Πορτογαλίας και Ισπανίας

Γαλλία: Συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος τον Ιούνιο

Μειωμένο κατά 1,3 δισ. ευρώ στα 2,7 δισ. ευρώ ήταν το εμπορικό