Ολική επαναφορά για το δολάριο στην ασιατική συνεδρίαση

5 λεπτά ανάγνωση
11 Νοεμβρίου 2014

Το αμερικανικό νόμισμα δείχνει ότι δε μπορεί να παραμείνει υπό πίεση για περισσότερο από μερικές ώρες και έτσι κατά τη διάρκεια της αμερικανικής συνεδρίασης χθες αλλά και της ασιατικής σήμερα, οι επενδυτές επέστρεψαν και πάλι στο δολάριο το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά έναντι των νομισμάτων G10. Νέες δηλώσεις από τον Mersch της ΕΚΤ, ο οποίος δήλωσε ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων είναι μια επιλογή εφόσον η κατάσταση επιδεινωθεί. Προειδοποιήσεις ότι η Γερμανία βρίσκεται στο χείλος μιας ύφεσης από τον επικεφαλής του γερμανικού IFO.
 

  • Επιστροφή πάνω από τα 105,00 για το USD/JPY και προσπάθεια προσέγγισης του 1,2400 από το EUR/USD.
  • Ο Fisher της Fed δήλωσε ότι μια αύξηση των επιτοκίων είναι πιθανή πριν από το καλοκαίρι.
  • Στην Ιαπωνία τα μέλη της BoJ αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραμένουν διχασμένα σχετικά με τη χαλαρή νομισματική πολιτική.
  • Περιορισμένες διακυμάνσεις αναμένουμε κατά τη διάρκεια της αμερικανικής συνεδρίασης, λόγω αργίας.
  • Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις.

Ανάλυση αγοράς

USD/JPY – Άνοιγμα: 114,51 Κλείσιμο: 114,89 Υψηλό: 113,84 Χαμηλό: 114,84

Η ισοτιμία πέρασε και πάλι πάνω από τα 115,00 γεν και όλα δείχνουν ότι η νέα ανοδική κίνηση θα οδηγήσει προς τον επόμενο στόχο που είναι στα 116,20 γεν. Οι όποιες πωλήσεις αποτελούν προσπάθειες ρευστοποίησης κερδών καθώς οι κινήσεις του γεν είναι πολύ έντονες. Επιπλέον, κάθε προσπάθεια πτώσης ενεργοποιεί νέες εντολές αγορών από μεγάλους παίκτες με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική στήριξη. Η τάση παραμένει ισχυρά ανοδική και κάθε σημαντική διόρθωση αποτελεί μια νέα ευκαιρία για αγορές.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

115,00                  115,50
114,60                  116,20
114,30                  116,80
113,75                  117,30 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

BofA: Επενδυτικό comeback για την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Ισχυρές εισροές κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες αγορές αναμένει για το 2026 η

Η Fed πατά φρένο στις μειώσεις επιτοκίων

Σε φάση αναμονής και προσεκτικών κινήσεων βρίσκεται η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων

Δολάριο: Βυθίζεται σε χαμηλό 3,5 ετών ενόψει Fed

Σε πτωτική τροχιά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινείται το δολάριο, με τις