ΟΛΠ: Πείραμα για τον εντοπισμό πετρελαϊκών κηλίδων στη θάλασσα

3 λεπτά ανάγνωση
11 Ιουλίου 2013

Με θερμική κάμερα και μέσω συστήματος AIS, ώστε μετά τον εντοπισμό να δημιουργούνται συνθήκες ανακάλυψης και του ρυπαντή.

Πείραμα για τον εντοπισμό πετρελαϊκών κηλίδων στον ευρύτερο θαλάσσιο λιμενικό χώρο του Πειραιά, σε συνθήκες ημέρας και νύχτας, διεξάγεται αυτές τις ημέρες στον ΟΛΠ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος SEE MARINER.

Το πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί, αφορά τον εντοπισμό πετρελαίου στο θαλασσινό νερό με θερμική κάμερα και μέσω συστήματος AIS, ώστε μετά τον εντοπισμό να δημιουργούνται συνθήκες ανακάλυψης και του ρυπαντή.

Για το έργο αυτό συνεργάζονται οι Υπηρεσίες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ Α.E., τα Τμήματα Προστασίας του Περιβάλλοντος του ΟΛΠ, τα Τμήματα Υδροληψίας και Ηλεκτρολογίας του ΟΛΠ, σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης και επεξεργασίας πετρελαιοειδών καταλοίπων.

Ο ΟΛΠ Α.Ε., από το 2011, έχει κηρυχθεί «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ» (ECOPORT) από την ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων), με πιστοποίηση Lloyds.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

Υποχώρηση €5,18 δισ. στις καταθέσεις τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ΤτΕ

Οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 5,184 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2026,

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε