Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής

3 λεπτά ανάγνωση
28 Ιουνίου 2018

Aθωώθηκαν παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση η 29χρονη Ηριάννα και ο συγκατηρούμενος της Περικλής που είχαν σε πρώτο βαθμό καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Νωρίτερα:

Την ενοχή της Ηριάννας ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τονίζοντας ότι η πράγματογνωμοσύνη του dna είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά το εργαστήριο υποστηριξε ότι η μέθοδος που χρησιμοποεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη.

Συμφωνα με την εισαγγελέα, τόσο η Ηριάννα, όσο και ο Περικλής (για τον οποίο επισης ζήτησε την ενοχή του) «ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους, είναι μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με σκοπό την τέλεση αδικημάτων».

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε μάλιστα αφήγημα όσα λέγονται ότι η Ηριάννα είναι στη φυλακή από κατασκευή της αστυνομίας, λέγοντας ότι υπάρχει «σφικτός εναγκαλισμός» με μέλη της ΣΠΦ και πως οι φίλοι τους είναι ηγετικά στελέχη της οργανωσης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α. Κανάκης: «Τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα απ’ ότι τα αφήσαμε»

Ο Αντώνης Κανάκης θυμήθηκε να «αγανακτήσει» τώρα, χρόνια μετά την εποχή που

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε αναβολή της εκταφής του γιου του Πάνου Ρούτσι

Εάν και έχει δοθεί η παραγγελία για εκταφή γιου του Πάνου Ρούτσι

Στον εισαγγελέα πάει ο Δήμος Αμοργού τον Ιάσονα Αποστολόπουλο για τα επεισόδια στο πανηγύρι της «ψημένης»

Ο Δήμος Αμοργού αποφάσισε να πάει δικαστικά τον διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο, λόγω