Opec: Στα 31,5 εκατ. βαρέλια το ανώτατο όριο της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου

2 λεπτά ανάγνωση
4 Δεκεμβρίου 2015

Στα 31,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως αύξησε ο ΟΠΕΚ το ανώτατο όριο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής του.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg και του Reuters, η αύξηση δεν περιλαμβάνει την παραγωγή της Ινδονησίας, η οποία προσφάτως εντάχθηκε στον ΟΠΕΚ. Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος ως ανώτατο όριο ορίζονταν τα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

 

Η απόφαση του ΟΠΕΚ επί της ουσίας δεν επιφέρει μεγάλες αλλαγές, καθώς ούτως η άλλως η παγκόσμια παραγωγή, σε ανεπίσημο επίπεδο, είναι υψηλότερη των 30 εκατ. βαρελιών. 

Ωστόσο, οι χώρες του ΟΠΕΚ για άλλη μία φορά αποτυγχάνουν να καθησυχάσουν τις αγορές και να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις για την ανάκαμψη του αργού, το οποίο έχει κατρακυλήσει στα 40 δολάρια ανά βαρέλι. Αιτία συνιστά η σθεναρή αντίδραση της Σαουδικής Αραβίας σε οποιαδήποτε σκέψη μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής, η οποία θα παράσχει εκ νέου ώθηση στην παγκόσμια αγορά. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ένας φούρνος στα Τρίκαλα εξελίχθηκε σε εμβληματική ελληνική βιομηχανία: Η περίπτωση «Βιολάντα»

Η ιστορία της Βιολάντα είναι από εκείνες που αποτυπώνουν με τον πιο

Πού θα πάει το πετρέλαιο το 2026 – Τί βλέπουν οι διεθνείς οίκοι, όλα τα σενάρια μετά και τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου είναι πιθανό να δεχθεί πιέσεις το 2026, καθώς

Ας μην αφήσουμε τον λαϊκισμό να καταστρέψει άλλες τρεις γενιές αγροτών…

Μερικές σκέψεις για τη γεωργία από έναν άνθρωπο που λίγοι ξέρουν πόσο