Οριακές απώλειες στο ΧΑ – Εκτοξεύθηκε ο τζίρος

3 λεπτά ανάγνωση
31 Μαΐου 2022

Χωρίς μεταβολές, αλλά με πολύ μεγάλο τζίρο έκλεισε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακές απώλειες 0,12% στις 890,70 μονάδες, με τον ημερήσιο τζίρο να εκτινάσσεται στα 520,6 εκατ. ευρώ λόγω του rebalancing του δείκτη MSCI. Ο όγκος συναλλαγών ανέβηκε στα 138,3 εκατομμύρια τίτλους.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,02%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,38%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Σαράντης (3,85%), ΟΠΑΠ (+3,27%) και ΟΤΕ (2,85%). Στον αντίποδα, η Εθνική έχασε 3,20%, με τις ΕΛΠΕ και Τιτάν να υποχωρούν κατά 2,65% και 2,52%, αντίστοιχα.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (3,37%), Ταξιδίων (3,04%) και Τηλεπικοινωνιών (2,81%), ενώ με απώλειες έκλεισαν οι δείκτες Τροφίμων (-1,72%), Καταναλωτικών Προϊόντων (-1,48%) και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,07%).

Συνολικά, 51 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 40 καθοδικά και 17 παρέμειναν αμετάβλητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.