Π. Στάινμπρουκ: «Όχι» σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

2 λεπτά ανάγνωση
29 Αυγούστου 2013

Το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απέρριψε εκ νέου ο υποψήφιος Καγκελάριος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε τους φορολογούμενους.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος των «100 πρώτων ημερών» ενδεχόμενης κυβέρνησης του SPD, ο κ. Στάινμπρουκ τόνισε ότι, εάν τελικά γίνει και δεύτερο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, ελάχιστοι ιδιώτες επενδυτές θα αγόραζαν πλέον ελληνικά ομόλογα.

Επιπλέον, υποστήριξε ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος, η αναδιάρθρωση δεν θα περιοριζόταν στους ιδιώτες, «διότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους διακρατείται πλέον από τον δημόσιο τομέα». Μια τέτοια εξέλιξη, προειδοποίησε, «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών και τελικά το κόστος να πρέπει να το επωμιστεί ο φορολογούμενος».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Δημοσιονομική υπεραπόδοση: Στα €3,5 δισ. το πλεόνασμα – €6,2 δισ. τα φοροέσοδα τον Ιανουάριο

Πλεόνασμα €2.287 εκατ.  τον Ιανουάριο, έναντι του στόχου για πλεόνασμα €543 εκατ..

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε