Παντόαν: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει μία γρήγορη λύση για την εκταμίευση»

2 λεπτά ανάγνωση
16 Ιουνίου 2017

O Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντόαν δήλωσε ότι η πρόοδος στο ζήτημα της αμνηστίας των μελών του ΤΑΙΠΕΔ θα καθορίσει τον χρόνο εκταμίευσης των 8,5 δισ. ευρώ.

«Στο Eurogroup εξετάσαμε το συγκεκριμένο πρόβλημα και ομόφωνα συμφωνήσαμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να το επιλύσει» έσπευσε να προσθέσει.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τελική εκταμίευση της δόσης, καθώς «είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει μία γρήγορη λύση».  

Σημειώνεται ότι η Ισπανία έχει αφήσει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο «μπλόκου» στην απελευθέρωση των χρήματων, αξιώνοντας την άμεση αμνήστευση των στελεχών του ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

«Εάν δεν χορηγηθεί αμνηστία στα ξένα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία προέρχονται από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία, ενδεχομένως να μπλοκάρουμε την εκταμίευση της δόσης» ανέφερε νωρίτερα ο Ισπανός υπουργός.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό