Πάνω από τις 640 μονάδες το ΧΑ με οδηγό τις τράπεζες

4 λεπτά ανάγνωση
18 Αυγούστου 2020

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα των 640 μονάδων. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 643,98 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,08%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 35,758 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 22.458.005 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,96%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,92%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Aegean Airlines (+5,71%), της Εθνικής (+5,69%), της Alpha Bank (+5,29%), της Πειραιώς (+4,44%) και της Motor Oil (+4,31%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-1,185), της ΕΧΑΕ (-1,04%), του ΟΤΕ (-0,89%) και της Jumbo (-0,69%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,81%) και του Εμπορίου (+2,56%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-0,82%) και της Τεχνολογίας (-0,30%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank με 6.883.689 και 5.595.030 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 7,657 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 3,049 εκατ. ευρώ

Ανοδικά κινήθηκαν 64 μετοχές, 35 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Forthnet +16,90% και Αφοί Κορδέλλου +12,93%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: SATO -19,70% και Κλωστήρια Ναυπάκτου -13,04%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τράπεζες στηρίζουν την άνοδο του Χρηματιστηρίου εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο διατήρησε την ανοδική του δυναμική, αγνοώντας τις διεθνείς πιέσεις.

Στο ραντάρ της Intesa Sanpaolo οι ελληνικές τράπεζες με σύσταση “buy”

Στο ραντάρ όλο και περισσότερων διεθνών οίκων μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες.

Pantelakis: «Δεν τελείωσε το ράλι στο Χ.Α.» – Νέες τιμές-στόχοι στις τράπεζες και επιλογές-κλειδιά για το 2026

Περαιτέρω περιθώρια ανόδου έως 18% στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαβλέπει η Pantelakis Securities