Παππάς: Βερολίνο και ΔΝΤ θα τα βρουν για το χρέος

3 λεπτά ανάγνωση
26 Απριλίου 2017

Ο Νίκος Παππάς απέδωσε τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, στις διαφορετικές εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Βερολίνου.

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας στον “Real fm 97.8”: “Tώρα που έχει κλείσει το θέμα των μέτρων, τα οποία αφορούν την εφαρμοζόμενη πολιτική και επικρέμαται το θέμα του χρέους, έχει αναφανεί και στον πιο δύσπιστο και στον πιο στρατευμένο εναντίον αυτής της κυβέρνησης αναλυτή και πολιτικό, ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν πρώτον, στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, οι οποίες αποδείχθηκαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα και στην τεράστια απόσταση που έχει το Ταμείο με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την αναδιάρθρωση του χρέους”.

Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι έστω και στο παρά ένα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Βερολίνο θα τα βρουν, ο ίδιος απάντησε: 

“Νομίζω πολύ πριν το παρά ένα, δεν θέλει κανείς να παίξει. Αυτήν την στιγμή, είμαστε ενώπιον πολιτικών εξελίξεων. Η Ευρώπη είναι σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Θα πρέπει όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να αποτρέψουν ακροδεξιά όχι διολίσθηση, κατολίσθηση”. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.

Τελειώνει το εντυπωσιακό story των spreads των ομολόγων του Νότου;

Οι διαφορές των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου της

Στα €362,8 δισ. το Δημόσιο Χρέος το 2025

Στα 362,8 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2025,