«Παράθυρο» για αύξηση ορίου στην έκδοση εντόκων αφήνει η ΕΚΤ

3 λεπτά ανάγνωση
3 Μαΐου 2015

O Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είπε ότι πιστεύει ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει το όριο στην έκδοση βραχυπρόθεσμου χρέους της Ελλάδας, εφόσον «υπήρχε στον ορίζοντα μια συμφωνία» μεταξύ της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές, ανέφεραν στα τέλη της εβδομάδας δύο πρόσωπα που είναι ενήμερα για τις σχετικές συνομιλίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, o Κερέ διατύπωσε αυτήν την θέση κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης υψηλόβαθμων αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών από κράτη μέλη της Ευρωζώνης την Τετάρτη το βράδυ, επισήμαναν τα πρόσωπα αυτά.

Το στέλεχος της ΕΚΤ επισήμανε σε άλλους συμμετέχοντες στη συνάντηση της Τετάρτης ότι εάν η Ελλάδα βρεθεί κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές της σχετικά με τους όρους που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της βοήθειας και εφόσον υπάρξει η σαφής προοπτική άλλων πηγών χρηματοδότησης, το όριο έκδοσης των εντόκων γραμματίων θα μπορούσε να αυξηθεί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση

Αμετάβλητα για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση διατήρησε τα βασικά της επιτόκια η Ευρωπαϊκή

ΕΚΤ: Ο επίμονος πληθωρισμός στις υπηρεσίες φρενάρει τις μειώσεις επιτοκίων

Στο επίκεντρο των αγορών και της οικονομικής συζήτησης βρίσκεται πλέον η νομισματική

ΕΚΤ: Κλείδωμα επιτοκίων στο 2% με ορίζοντα το 2027

Σε φάση στρατηγικής αναμονής εισέρχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς στη σημερινή