Πολ Τόμσεν: «Υπάρχει πρόοδος – ελπίζουμε σύντομα σε μία συμφωνία»

2 λεπτά ανάγνωση
15 Μαΐου 2018

Την ανάγκη για μία συμφωνία άμεσα όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους τόνισε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν σε παρουσίασή του για την έκθεση του Ταμείου για την ευρωπαϊκή οικονομία.

«Έχουμε ένα πρόγραμμα που θα θέλαμε να ενεργοποιήσουμε», είπε ο κ.Τόμσεν δηλώνοντας την επιθυμία του Ταμείου να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα με χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Ο ίδιος τόνισε ότι για να λήξει μαζί με το πρόγραμμα του ESM θα πρέπει να λήξει τον Αύγουστο και «αυτή την στιγμή τα περιθώρια χρόνου στενεύουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε κάνει πρόοδο όσον αφορά την συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους με μερικά σημεία να παραμένουν ανοιχτά. Ελπίζουμε σύντομα σε μία συμφωνία», είπε ο κ. Τόμσεν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.