Pearson: Πουλάει τις μετοχές της στον Economist

2 λεπτά ανάγνωση
12 Αυγούστου 2015

Σε συμφωνία με την εταιρία Exor που ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι, έφτασε ο εκδοτικός Οίκος Pearson, προκειμένου να του μεταβιβάσει το 50% του Economist.

Δημοσίευμα του BBC αναφέρει πως η Exor θα καταβάλει το ποσό των 469 εκατομμυρίων λιρών προκειμένου να αποκτήσει το πακέτο των μετοχών. Το group του Economist περιλαμβάνει την εφημερίδα Economist την εταιρεία αναλύσεων Economist Intelligence Unit.

Ο γενικός διευθυντής της Pearson, John Fallon, σε δηλώσεις του για το θέμα τόνισε: «Είμαστε περήφανοι που τα τελευταία 58 χρόνια αποτελέσαμε μέρος της τεράστιας επιτυχίας του Economist. Οι μέτοχοί μας ευεργετήθηκαν από την ανάπτυξή του».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής επικοινωνίας της Exor, John Elkann, επεσήμανε: «Αυξάνωντας την επένδυσή μας στο Economist, επιβεβαιώνουμε τον ρόλο μας ως ένας εκ των σημαντικότερων μετόχων».

Η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

JP Morgan: Στήριξη στις ελληνικές μετοχές, σκεπτικισμός για την αναβάθμιση

Overweight στις ελληνικές μετοχές παραμένει η JP Morgan.