Πέρασε η τροπολογία για την απαγόρευση πωλήσεων F-16 στην Τουρκία

3 λεπτά ανάγνωση
14 Ιουλίου 2022
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η διακομματική τροπολογία του βουλευτή Κρις Πάπας που δημιουργεί εμπόδια στην αγορά και αναβάθμιση μαχητικών F-16 από την Τουρκία.

Παρά τις έντονες τουρκικές πιέσεις που ασκούνταν τις τελευταίες ώρες και τις παρασκηνιακές διεργασίες στο Κογκρέσο, η τροπολογία που απαγορεύει την πώληση νέων F-16, κιτ εκσυχρονισμού και αναβαθμισμένης τεχνολογίας στην Τουρκία έκανε ένα σημαντικό βήμα στην πολύπλοκη κοινοβουλευτική διαδικασία που ακολουθείται έως την υιοθέτηση του αμυντικού προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιορισμοί μπορούν να αρθούν μόνο αν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου ότι υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας που απαιτούν την συγκεκριμένη πώληση. Επίσης θα πρέπει να δώσει αναλυτική περιγραφή των μέτρων που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί ότι τα F-16 δεν χρησιμοποιούνται για υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τους επόμενους μήνες θα κατατεθεί ανάλογη τροπολογία και στην Γερουσία αυξάνοντας την πιθανότητα να γίνει νόμος των ΗΠΑ.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν: Τί αλλάζει σε πετρέλαιο, χρηματιστήρια και επιτόκια – Το νέο σκηνικό στις αγορές

Ραγδαία μεταστροφή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ

Εκεχειρία δυο εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν – Ανοίγει πλήρως το Στενό του Ορμούζ

Το Ιράν δηλώνει προσωρινό άνοιγμα του Ορμούζ, ζητώντας παύση βομβαρδισμών από ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Βουτιά 18% στο WTI μετά την εκεχειρία Ιράν – ΗΠΑ

Ισχυρή διόρθωση καταγράφει η αγορά πετρελαίου.