Πέρασε στις δημοσκοπήσεις τον Μακρόν η Λεπέν

3 λεπτά ανάγνωση
4 Νοεμβρίου 2018

Για πρώτη φορά το ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Συναγερμού (RN) στη Γαλλία προηγείται του LREM, του κόμματος προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση που διεξήχθη ενόψει των ευρωεκλογών της 19ης Μαΐου 2019. Τα ακροδεξιά κόμματα συνολικά έχουν προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Δημοσκόπηση του Ifop που δημοσιεύεται σήμερα δείχνει το κεντρώο “Η Δημοκρατία Μπροστά” (LREM) να λαμβάνει το 19% της πρόθεσης ψήφου από 20% στα τέλη Αυγούστου, ενώ το ακροδεξιό κόμμα (RN), πρώην Εθνικό Μέτωπο, της Μαρίν Λεπέν λαμβάνει 21% από 17% που είχε πρωτύτερα.

Μαζί με το 7% που λαμβάνει το ευρωσκεπτικιστικό δεξιό κόμμα του Νικολά Ντιπόν-Ενιάν και 1% για καθένα από τα κόμματα “Frexit”–υποστηρίζουν την έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ– υπό τον πρώην σύντροφο της Λεπέν, τον Φλοριάν Φιλιπό, και τον Φρανσουά Ασελινό, τα κόμματα της άκρας δεξιάς λαμβάνουν ποσοστό 30% της πρόθεσης ψήφου, από 25% που είχαν στα τέλη Αυγούστου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ερωτηθέντων στις 30 και 31 Οκτωβρίου, των οποίων ζητήθηκε η πρόθεση ψήφου στην περίπτωση που οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επρόκειτο να διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέφει η Βρετανία στην «αγκαλιά» της ΕΕ;

Η απρόβλεπτη φύση του Ντόναλντ Τραμπ οδηγεί τη Βρετανία προς την σταθερά

Ευρώπη: Ο φόβος ύφεσης επιστρέφει – Τί σημαίνει για την Ελλάδα

Ο φόβος της ύφεσης επανέρχεται δυναμικά στην Ευρώπη.

S&P: Ενεργειακό σοκ φέρνει πληθωρισμό 5% – Κίνδυνος ύφεσης στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο η Ελλάδα

Η ενεργειακή κρίση από τη Μέση Ανατολή ανατρέπει την ανάκαμψη της Ευρώπης,