Πιθανές καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις Βρετανίας – ΕΕ για το Brexit

2 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουλίου 2017

Οι συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ για τη μελλοντική τους σχέση, στην μετά Brexit εποχή, είναι πιθανό να καθυστερήσουν, λόγω της έλλειψης προόδου στα επιμέρους θέματα, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος που συμμετέχει στις σχετικές συνομιλίες, από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου συνομιλιών, τον Ιούλιο, στο Λονδίνο, η πιθανότητα να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες τον Οκτώβριο, «απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο».

Χθες, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Βρυξελλών για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ ενημέρωσε για το ζήτημα τους πρέσβεις των 27 κρατών μελών που θα απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την δρομολογημένη αποχώρησης της Βρετανίας, τον Μάρτιο του 2019.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

Τράπεζα Πειραιώς: Ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή στρατηγικής αναδιάταξης και αυξημένης αβεβαιότητας

Η επαναφορά της διπλωματίας μειώνει τη διεθνή αβεβαιότητα, περιορίζοντας την άνοδο του

2026: Η γεωπολιτική της διαίσθησης και η πραγματικότητα του πεδίου

Έχοντας ήδη διανύσει τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2026, η φυσιογνωμία του