Πιτσιόρλας: Το 2017 θα εκτιναχθεί η ροή επενδύσεων κεφαλαίων

3 λεπτά ανάγνωση
22 Μαΐου 2017

Για εκτίναξη της ροής των επενδύσεων εντός του 2017 έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας στην ομιλία του στην 4η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών αναφέροντας ότι το 2016 «είχαμε τη μεγαλύτερη ροή επενδύσεων κεφαλαίων επταετίας».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει γεωστρατηγικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο «ήδη έχουμε επενδυτικό ενδιαφέρον καταγεγραμμένο και ήδη εκδηλώνεται και παρά τις συγκρούσεις που έχουμε. Παράλληλα έχουμε σημειώσει μεγάλη προσαρμογή στην οικονομία και αν υλοποιηθούν και τα επενδυτικά προγράμματα θα εκτιναχθεί η οικονομία μας».

Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει και πρόσθεσε ότι πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο αλλά και νοοτροπία για να βρει η Ελλάδα τη θέση της στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην παγκόσμια οικονομία.

«Η συζήτηση για την εθνική στρατηγική δεν πρέπει να αφορά μόνο στην οικονομία αλλά και στη γεωπολιτική ώστε να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή» υπογράμμισε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.