Πληγή για το Μαξίμου οι πλειστηριασμοί ακινήτων για το Δημόσιο

5 λεπτά ανάγνωση
10 Οκτωβρίου 2016

Σε χωροχρόνο Συνεδρίου εισέρχεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε τρία εικοσιτετράωρα σηκώνουν αυλαία οι εργασίες ενός… ραντεβού, η κατάληξη του οποίου θα αποτυπώσει τις νέες ισορροπίες στην Κουμουνδούρου, ανοίγοντας, παράλληλα, το δρόμο για τον περιλάλητο εδώ και μήνες ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

Με τις τάσεις να λαμβάνουν θέσεις μάχης και την ομάδα των «53» του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, να διεκδικεί θέση ισχυρή στο αύριο της Κουμουνδούρου, ως η νέα εκδοχή της αριστερής συνείδησης μετά το… διαζύγιο με την Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τα βλέμματα στο ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητά νέα ταυτότητα «στραπατσαρισμένος» από τη μέγιστη μνημονιακή του κυβίστηση, στρέφονται στο κατά πόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βγει ενισχυμένος από το τετραήμερο των εργασιών-φωτιά.

Σε μια τέτοια περίπτωση, τα χέρια του κ. Τσίπρα θα είναι λυμένα για να προχωρήσει σε ένα καθολικό ρετουσάρισμα του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα δώσει έστω και κάποιες επικοινωνιακές ανάσες εβδομάδων στη συγκυβέρνηση, η οποία δέχεται το ένα ράπισμα μετά το άλλο για μείζονα αφηγήματά της. Προς το παρόν, πάντως, η σεναριολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το momentum του ανασχηματισμού πατάει σε δύο πόδια. Από τη μία πλευρά υπάρχουν στελέχη που υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην αναδόμηση του Υπουργικού Συμβουλίου αμέσως μετά τη λήξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την όποια θετική αποτίμηση των εργασιών.

Από την άλλη, στελέχη, όπως για παράδειγμα ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, δείχνουν προς την κατεύθυνση ενός ανασχηματισμού, με το τέλος της επικείμενης αξιολόγησης της Αθήνας από τους πιστωτές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα Ιωάννινα η εκκίνηση της «γαλάζιας μηχανής» ενόψει 2027

Σε φάση πλήρους κινητοποίησης περνά από σήμερα ο κομματικός μηχανισμός της Νέας

Στο τραπέζι η αναθεώρηση του Συντάγματος – Το δύσκολο στοίχημα Μητσοτάκη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκκίνηση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Στο όριο οι αγροτικές κινητοποιήσεις: Ραντεβού εκτόνωσης στο Μαξίμου χωρίς δημοσιονομικό χώρο

Σε κρίσιμο σημείο μπαίνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς η σημερινή συνάντηση της