Πληρωμή €186 εκατ. προς το ΔΝΤ

2 λεπτά ανάγνωση
7 Αυγούστου 2015

Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα ένα ποσό ύψους 186,3 εκατομμυρίων ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποφεύγοντας μια νέα αθέτηση πληρωμών έναντι του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της οικονομίας της.

«Η Ελλάδα αποπλήρωσε τους τόκους οι οποίοι οφείλονταν στο ΔΝΤ σήμερα», ανέφερε εκπρόσωπος του ταμείου σε ανακοίνωσή του.

Μετά την αθέτηση πληρωμών της Ελλάδας έναντι του θεσμού την 30ή Ιουνίου και στα μέσα Ιουλίου, ένα δάνειο των Ευρωπαίων επέτρεψε στην Αθήνα να εξοφλήσει τις καθυστερούμενες οφειλές της την 20ή Ιουλίου. Συνολικά η Ελλάδα οφείλει να αποπληρώσει στο ΔΝΤ 22 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του δανείου της, σύμφωνα με τον ιστότοπο του θεσμού.

Η προσεχής πληρωμή, που ανέρχεται σε περίπου 306 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.

Όταν για το αυτονόητο χρειάζεται Άρειος Πάγος

Ας υποθέσουμε ότι είστε δανειολήπτης, που καλώς ή κακώς, έχετε υπαχθεί στο

Moody’s: Κίνδυνοι για τις τράπεζες μετά την απόφαση-βόμβα του Αρείου Πάγου

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια Κατσέλη προκαλεί ανησυχία, με