Πολάκης: Οι θεσμοί έκαναν πίσω – ούτε ένα ευρώ λιτότητας

5 λεπτά ανάγνωση
21 Φεβρουαρίου 2017

Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του Eurogroup εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας χθες σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα. «Οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Υπάρχει μια κατ αρχήν συμφωνία που λέει ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ πρόσθετης λιτότητας», ανέφερε ο κ. Πολάκης προσθέτοντας πως ακόμη και «εάν υπάρξει νομοθέτηση κάποιων μέτρων», θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη και «θα προβλέπεται ισόποση ανακούφιση, από άλλα μέτρα».

Σημείωσε παράλληλα πως «τα όποια μέτρα παρθούν για το 2019 και έως το 2025 είναι κενό γράμμα εάν δεν υπάρχει ταυτόχρονη, στο επόμενο Eurogroup, ρύθμιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων που έχουν να κάνουν με το χρέος».

Ο κ. Πολάκης επισήμανε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει ενίσχυση ώστε 3 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα που θα επενδυθούν για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας.

«Οι θεσμοί έκαναν ένα βήμα πίσω» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ενώ υποστήριξε πως «υπήρχε ένα σχέδιο που απέβλεπε στην καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης ώστε να μην ενταχθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση με την οποία μπορεί η χώρα μας να διοχετεύσει σε επενδύσεις και στην πραγματική οικονομία από 3 δισ. ευρώ έως 6 δισ. ευρώ».

«Επιχειρούσαν να μας οδηγήσουν πάλι σε μια κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν προτιμούν μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα αλλά τους υποτακτικούς που είχαν τόσα χρόνια και έκαναν δουλειές με την Siemens και Novartis, και αυτό θέλει να υπηρετήσει ο κ. Μητσοτάκης από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό