Πούτιν: Ζητά να κηρυχθεί εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία

3 λεπτά ανάγνωση
18 Ιουλίου 2014

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα να κηρυχθεί εκεχειρία από τους αυτονομιστές αντάρτες και την ουκρανική κυβέρνηση στην ανατολική Ουκρανία ώστε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις.

«Θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό άμεσες συνομιλίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», είπε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με τους προκαθήμενους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Με μεγάλη ανησυχία και λύπη παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία. Είναι φοβερό, μια τραγωδία», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Εξάλλου ο ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι είναι σε επαφή με τον ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο, με τον οποίο ελπίζει να καταφέρει να επιλύσει οριστικά την κρίση στην Ουκρανία, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Είμαστε σε επαφή με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και ελπίζω ότι θα καταφέρει να προτείνει σε όλον τον ουκρανικό λαό, σε όλους τους ανθρώπους όπου κι αν ζουν, ένα μέσο (…) που θα επιτρέψει να καταλήξουμε σε μια οριστική, και βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή αυτή», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την ένταση στη στρατηγική νηνεμία: Το νέο κεφάλαιο Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

Η εικόνα στην Άγκυρα δεν θύμιζε σε τίποτα το κλίμα έντασης των

NAVTEX, εμπόριο και γεωπολιτική: Η κρίσιμη ατζέντα της συνάντησης κορυφής

Σε προσεκτικά σχεδιασμένη και πολιτικά κρίσιμη επίσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην

Ο Β. Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Β. Πούτιν

Ο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συζητήσει απευθείας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν