Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 6,3% σε νέα δημοσκόπηση

3 λεπτά ανάγνωση
30 Δεκεμβρίου 2016

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 6,3% καταδεικνύουν τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Με την αναγωγή το προβάδισμα διευρύνεται και φτάνει το 8,7%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 22,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 6,5% Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,5% ΚΚΕ 5,2% Το Ποτάμι 1,8% οι ΑΝΕΛ 2,2% (ωστόσο με την αναγωγή μπαίνει οριακά στην βουλή) όπως και η Ένωση Κεντρώων που στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 2,5% Λαϊκή Ενότητα 1,2% ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% η Πλεύση Ελευθερίας 2,2% που όμως με την αναγωγή μπορεί να μπει στην βουλή άλλο κόμμα 4,7%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων, τηε λευκής ψήφου και της αποχής ανέρχεται στο 27,9%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 61%, από 59% που ελάμβανε τον Σεπτέμβριο και ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, από 23,5%.

Το 34% των ερωτηθέντων προκρίνει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ή μία κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και το 23,5% προκρίνει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό το 23,5% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 18% τον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, το 65% εκτιμά ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2017 θα χειροτερέψει και το 14% θα βελτιωθεί.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 21 – 22 Δεκεμβρίου, μετά την αναγγελία των παροχών του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους..

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ALCO: Στο 23,5% στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ – Πτώση για ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Eν αναμονή των ανακοινώσεων για τα νέα κόμματα από τον Αλέξη Τσίπρα

Μ. Αποστολάκη: «Η πρωτιά της ΝΔ είναι πρόβλημα αποκλειστικά του ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα δεν ενδιαφέρονται να ανατρέψουν τη ΝΔ»

Η τοποθέτηση της Μιλένας Αποστολάκη ότι η πρωτιά της ΝΔ αποτελεί πρόβλημα

Κ. Πιερρακάκης: «Εκλογές θα γίνουν το 2027»

Η δήλωση του Κυριάκου Πιερρακάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027