Γ. Προβόπουλος: Η κυβέρνηση Παπανδρέου προτίμησε αύξηση φόρων αντί μείωση δαπανών

2 λεπτά ανάγνωση
12 Νοεμβρίου 2014

Λανθασμένο χαρακτήρισε το αρχικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που πρότεινε η τρόικα και εφάρμοσε η κυβέρνηση Παπανδρέου ο τέως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου προτίμησε να αυξήσει φόρους αντί να περικόψει δαπάνες.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Alpha, o κ. Προβόπουλος υπενθύμισε ότι η ΤτΕ είχε διατυπώσει τη θέση ότι η προσαρμογή θα έπρεπε να έρθει κατά 2/3 από τη μείωση των δαπανών και κατά 1/3 από τους φόρους.

«Ξέρω ότι στην πρώτη κυβέρνηση η αντίδραση ήταν ότι δεν μπορούμε να απολύουμε δημόσιους υπαλλήλους, δεν μπορούμε να μειώνουμε τις αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων. Άρα η εύκολη λύση ήταν να βάζουμε νέους φόρους – αλλά με τους νέους φόρους πνίγεις την ανάπτυξη» συμπλήρωσε αφήνοντας αιχμές για την τότε κυβέρνηση και τους χειρισμούς της.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα