Profit taking στο ΧΑ

4 λεπτά ανάγνωση
19 Φεβρουαρίου 2025

Πτώση σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν βραχυχρόνια κέρδη, μετά και τη χθεσινή καταγραφή νέων υψηλών 14 ετών.

Η αγορά διόρθωσε μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 4,94%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.613,78 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,71%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.610,72 μονάδες (-0,90%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 153,29 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 33.937.173 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,98%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (+1,31%) και της Aegean Airlines (+1,09%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-1,97%), του ΔΑΑ (-1,82%), της ΔΕΗ (-1,54%), της Motor Oil (-1,50%) και της Alpha Bank (-1,46%). Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 10,514.957 και 5.006.616 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Eurobank με 26,33 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 21,13 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 34 μετοχές, 73 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Vivado (+10%) και Αττικές Εκδόσεις (+8,78%). Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Δάϊος (-5,0%) και Frigoglass (-4,35%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά στη Μ. Ανατολή

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο συνέδριο «Greek Energy: The New Era» στο ξενοδοχείο

Α. Πορτοσάλτε: «Αν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βγάλουν γραπτώς ότι δεν συνεργάζονται με τη ΝΔ θα έχουν κάνει το μεγαλύτερο δώρο στον Μητσοτάκη»

Ο Α. Πορτοσάλτε εκτίμησε ότι μια επίσημη και γραπτή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ

Νέα άνοδος πτωχεύσεων στη Γερμανία το 2025

Πτωχεύσεις ρεκόρ σε επίπεδο δωδεκαετίας σημειώθηκαν το 2025 στη Γερμανία λόγω της