Προς απόσυρση των αυξήσεων στη φορολόγηση των ενοικίων κινείται το ΥΠΟΙΚ

3 λεπτά ανάγνωση
13 Οκτωβρίου 2015

Σε απόσυρση των αυξήσεων στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια φαίνεται πως προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τις προεργασίες για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται πως το πολυνομοσχέδιο, στην Παράγραφο 5 του Άρθρου 2, προβλέπει αύξηση του συντελεστή φορολόγησης ενοικίων στο 15% από 11% για ετήσια έσοδα έως 12.000 ευρώ, και στο 35% από 33% για έσοδα άνω των 12.000 ευρώ.

Οι αυξήσεις θα ίσχυαν αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2015.

Επιπλέον, αναφερόμενος στην κατάργηση της δυνατότητας ιδιοκτητών ακινήτων να εκχωρήσουν ανείσπρακτα ενοίκια στο Δημόσιο, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος θα επιδιώξει να φορολογήσει τα εν λόγω ποσά, και προσέθεσε πως αναζητείται μια λύση στο ζήτημα.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για παραπληροφόρηση περί φοροκαταιγίδας και τρομολαγνεία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσιονομική υπεραπόδοση: Στα €3,5 δισ. το πλεόνασμα – €6,2 δισ. τα φοροέσοδα τον Ιανουάριο

Πλεόνασμα €2.287 εκατ.  τον Ιανουάριο, έναντι του στόχου για πλεόνασμα €543 εκατ..

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.