Πρωτιά της ΝΔ με διψήφια διαφορά – Καταλληλότερος πρωθυπουργός για άλλη μία φορά ο Κ. Μητσοτάκης

5 λεπτά ανάγνωση
10 Απριλίου 2025

Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με διψήφια διαφορά από τη δεύτερη Πλεύση Ελευθερίας τόσο στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος όσο και στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή» καταγράφει δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της εφημερίδας Political που διεξήχθη το διάστημα 4-8 Απριλίου.

Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος η ΝΔ συγκεντρώνει 27% με προβάδισμα 12,4 μονάδων από τη δεύτερη θέση και την Πλεύση Ελευθερίας (14,6%) ενώ τρίτο παραμένει το ΠΑΣΟΚ (12,5%).

Ακολουθούν Ελληνική Λύση (9%), ΚΚΕ (8,5%), ΣΥΡΙΖΑ (5,5%), ΝΙΚΗ (3,9%), Φωνή Λογικής (3,7%), ΜέΡΑ25 (3,4%), Κίνημα Δημοκρατίας (3,3%), Σπαρτιάτες (1,7%), Νέα Αριστερά (1,1%) και άλλο (5,8%).

Δημοσκόπηση Interview: Μπροστά με 12,4% η ΝΔ από τη δεύτερη Πλεύση Ελευθερίας - Παραμένει τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Στο ερώτημα «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», η ΝΔ διατηρεί το διψήφιο προβάδισμα έναντι της Πλεύσης Ελευθερίας με τα ποσοστά να καταγράφονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 23%,
  • Πλεύση Ελευθερίας 13%,
  • ΠΑΣΟΚ 10,8%,
  • Ελληνική Λύση 7,8%,
  • ΚΚΕ 7,3%,
  • ΣΥΡΙΖΑ 4,7%,
  • ΝΙΚΗ 3,5%,
  • Φωνή Λογικής 3,5%,
  • ΜέΡΑ25 3%,
  • Κίνημα Δημοκρατίας 2,9%,
  • Σπαρτιάτες 1,6%,
  • Νέα Αριστερά 1%,
Δημοσκόπηση Interview: Μπροστά με 12,4% η ΝΔ από τη δεύτερη Πλεύση Ελευθερίας - Παραμένει τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Με μεγάλη διαφορά παραμένει, επίσης, πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει 28,5% και δεύτερο να είναι ο «κανένας» με 24,3%.

Ακολουθούν Ζωή Κωνσταντοπούλου 11% , Νίκος Ανδρουλάκης 8,6%, Κυριάκος Βελόπουλος 6,9%, Δημήτρης Κουτσούμπας 6,1%, Σωκράτης Φάμελλος 4,1%, Στέφανος Κασσελάκης 3%, Δημήτρης Νατσιός 2%, Βασίλης Στίγκας 1,5%, Αλέξης Χαρίτσης 1%.

Δημοσκόπηση Interview: Μπροστά με 12,4% η ΝΔ από τη δεύτερη Πλεύση Ελευθερίας - Παραμένει τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Στην ίδια δημοσκόπηση οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν αν θέλουν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας, με το 50% να τάσσεται υπέρ της πρώτης λύσης και το 43% να επιθυμεί τη δεύτερη.

Στην δημοσκόπηση, τέλος, καταγράφηκε και ποιο κόμμα θεωρείται συστημικό και ποιο αντισυστημικό.

Δημοσκόπηση Interview: Μπροστά με 12,4% η ΝΔ από τη δεύτερη Πλεύση Ελευθερίας - Παραμένει τρίτο το ΠΑΣΟΚ
Δημοσκόπηση Interview: Μπροστά με 12,4% η ΝΔ από τη δεύτερη Πλεύση Ελευθερίας - Παραμένει τρίτο το ΠΑΣΟΚ

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΙ & κυβερνοασφάλεια στο επίκεντρο εκδήλωσης του IT Innovation Center Ομίλου ΟΤΕ

Το AI Enables Cyber Security Meet-up 2026 διοργάνωσε το IT Innovation Center

Νέο ΔΕΗ MiniPark στον Σταθμό Λαρίσης

To ΔΕΗ MiniPark στον Σταθμό Λαρίσης, στη συμβολή των οδών Ακακίου 4

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση

Αμετάβλητα για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση διατήρησε τα βασικά της επιτόκια η Ευρωπαϊκή