Πτώση χρυσού: Κάτω από τα $4.620 με πίεση από το ισχυρό δολάριο

4 λεπτά ανάγνωση
7 Απριλίου 2026
Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Σε τροχιά ήπιας αλλά διαδοχικής υποχώρησης κινείται ο χρυσός.

Επεκτείνοντας τη διήμερη καθοδική πορεία του, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου και οι πιέσεις στις αγορές περιορίζουν τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε έως και 0,7%, διασπώντας καθοδικά το επίπεδο των 4.620 δολαρίων ανά ουγκιά, ενώ συνολικά καταγράφει απώλειες άνω του 2% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Στις 10:14 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, η τιμή spot του χρυσού κινείτο χαμηλότερα κατά 0,5%, στα 4.627,33 δολάρια ανά ουγκιά, επιβεβαιώνοντας την αυξημένη μεταβλητότητα στην αγορά.

Παράλληλα, το ασήμι δέχεται ισχυρότερες πιέσεις, σημειώνοντας πτώση 1,2%, στα 71,96 δολάρια, ενώ τόσο η πλατίνα όσο και το παλλάδιο κινούνται επίσης σε αρνητικό έδαφος, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση στα πολύτιμα μέταλλα.

Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του χρυσού διαδραματίζει η ενίσχυση του Bloomberg Dollar Spot Index, ο οποίος κατέγραψε άνοδο 0,1%, ενισχύοντας το αμερικανικό νόμισμα. Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά τον χρυσό ακριβότερο για τους επενδυτές άλλων νομισμάτων, περιορίζοντας τη ζήτηση.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η βραχυπρόθεσμη πορεία του χρυσού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις κινήσεις του δολαρίου και τις προσδοκίες για τη νομισματική πολιτική, καθώς και από τη συνολική γεωπολιτική αβεβαιότητα. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά παραμένει ευάλωτη σε γρήγορες μεταβολές, με τους επενδυτές να επαναξιολογούν τη θέση του χρυσού ως ασφαλές καταφύγιο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στ. Κασσελάκης για Τσίπρα: «Βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη τα όσα είπε για τις κλειστές τράπεζες»

Η τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα αναδεικνύει

Άνοδος πετρελαίου: Στα $116 το WTI μετά τη ρητορική Τραμπ

Σε νέα ισχυρή ανοδική τροχιά κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Κ. Νοτοπούλου: «Η οικογένεια Μητσοτάκη καταγράφει ένα αιώνα μπλεγμένη σε ρουσφέτια»

Η τοποθέτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου κινείται σε μια γνώριμη ρητορική υπερβολής και