Πτώση 0,4% στις τιμές παραγωγού της Ευρωζώνης

2 λεπτά ανάγνωση
4 Ιουλίου 2017

Πτώση εμφάνισαν τον Μάιο του 2017 οι τιμές παραγωγού στον κλάδο της βιομηχανίας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat για τις χώρες της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης τιμών υποχώρησε κατά 0,4% έναντι του Απριλίου. Σε ετήσιο επίπεδο, ωστόσο, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 3,3%.

Όσον αφορά τις χώρες της Ε.Ε., κατεγράφη πτώση 0,4% έναντι του Απριλίου του 2017, και άνοδος 3,7% έναντι του Μαΐου του 2016.

Η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση παρατηρήθηκε στην Ελλάδα (1,9%) και τη Λιθουανία (1,5%), ενώ η υψηλότερη ετήσια άνοδος στο Βέλγιο (9%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (5,5%).

Στην Ελλάδα, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 1,9% σε μηνιαία βάση, ενώ ενισχύθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικά δάνεια: Σε χαμηλό 9ετίας τα επιτόκια στην Ελλάδα – Στην πεντάδα της ευρωζώνης

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφουν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων στην Ελλάδα, τα οποία τον

Επιτόκια: Πόσο πιθανή είναι νέα αύξηση – Τί δείχνουν οι αγορές για ΕΚΤ και Fed

Στο επίκεντρο των αγορών βρίσκεται ξανά το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

Στο 3,3% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Ο πληθωρισμός,  κατέγραψε νέα άνοδο στην Ελλάδα τον Μάρτιο, ενώ ενισχύθηκε αισθητά