Κατάρ: Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ

2 λεπτά ανάγνωση
6 Ιουνίου 2017

Πανικό έχει προκαλέσει σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο στους κατοίκους του Κατάρ ο αποκλεισμός που επέβαλε η Σαουδική Αραβία στα προϊόντα διατροφής, μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων που αποφάσισε το Ριάντ.

Κατά το AFP, κάτοικοι της πρωτεύουσας Ντόχα σχημάτισαν ουρές στα σούπερ μάρκετ, ενώ το γάλα, το ρύζι και τα πουλερικά σύντομα εξαφανίστηκαν από τα ράφια.

Το Κατάρ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές, παράγοντας ελάχιστα τρόφιμα. Το μικρό εμιράτο έχει πληθυσμό κάτω των 2 εκατομμυρίων κατοίκων, οι περισσότεροι ξένοι.

Με ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στα 138.480 δολάρια το 2015 (σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα), ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο, η οικονομία του Κατάρ έχει αναπτυχθεί μέσω των επενδύσεων σε πολλούς τομείς.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα

Α. Κανάκης: «Τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα απ’ ότι τα αφήσαμε»

Ο Αντώνης Κανάκης θυμήθηκε να «αγανακτήσει» τώρα, χρόνια μετά την εποχή που

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σταυροδρόμι του LNG: Ενεργειακή εξάρτηση, Ρωσία και ρίσκο τιμών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισέρχεται σε έναν από τους πιο κρίσιμους χειμώνες των