Ρ. Δούρου: Εκτός τόπου και εκτός χρόνου ο κ. Σαμαράς

3 λεπτά ανάγνωση
8 Ιανουαρίου 2014

«Εκτός τόπου, εκτός χρόνου, χωρίς καμία συναίσθηση της τραγικής κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει βυθίσει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς μαζί με τον κ. Βενιζέλο τη χώρα, εμφανίστηκε ο κ. πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη καταπολέμησης της ανεργίας τη στιγμή που η κυβέρνησή του, εφαρμόζοντας την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, καταστρέφει συστηματικά κάθε προϋπόθεση ανάκαμψης της οικονομίας. Το 27.4% της ανεργίας σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Eurostat δίνει αποστομωτική απάντηση στον κ. Σαμαρά.

Έκανε επίσης λόγο για «μέλλον, ελπίδα και γνώση» αναφερόμενος στους νέους, από τους οποίους η κυβέρνησή του στερεί το μέλλον, αναγκάζοντάς τους σε μαζική μετανάστευση!

Ο κ. Σαμαράς μπερδεύει τους ρόλους: μιλά ως σχολιαστής ενώ είναι ο αρμόδιος πρωθυπουργός. Ο άνθρωπος που θυσιάζει την κοινωνία στο βωμό ενός αμφισβητούμενου πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η τοποθέτησή του, ως καλού μαθητή στο πλευρό του κ. Μπαρόζο, αποτελεί την αποθέωση της υποκρισίας.
Το δίλημμα που τίθεται πλέον είναι: με τους υποκριτές, τους αρχιτέκτονες της κοινωνικής αναλγησίας ή με εκείνους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προτάσσουν την οικονομική ανασυγκρότηση με ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη;»

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.