Ραγδαία πτώση της τιμής του χρυσού για το 2014 “βλέπει” η Goldman Sachs

2 λεπτά ανάγνωση
21 Μαρτίου 2014

Ραγδαία πτώση της τιμής του χρυσού για το 2014 από τα 1.400 δολάρια την ουγκιά που ισχύει σήμερα, προβλέπει η Goldman Sachs.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs προβλέπει ότι η τιμή του χρυσού θα πέσει στα 1.050 δολάρια την ουγκιά, αναφέροντας ότι η αύξηση στην τιμή του χρυσού δημιουργήθηκε από την οικονομική στασιμότητα που προκάλεσε ο κακός καιρός στις ΗΠΑ, την μεγάλη ζήτηση από την Κίνα και την αυξημένη γεωπολιτική ένταση, παράγοντες που σύμφωνα με την τράπεζα αναμένεται να ατροφήσουν, με αποτέλεσμα να πέσει η τιμή.

Ετσι ο χρυσός θα εξαρτηθεί ξανά από τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, επομένως θα υποχωρήσει έως και τα 1.050 δολάρια ανά ουγγιά φέτος.

«Με τις ενέργειες ποσοτικής χαλάρωσης της Fed, τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ θα αποτελέσουν και πάλι το κλειδί για την τιμή του χρυσού. Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε πτώση στην τιμή του μετάλλου»,αναφέρει η Goldman Sachs.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ράλι χρυσού εν μέσω πολεμικής κλιμάκωσης – Στο +25% από τις αρχές του έτους

Ο χρυσός συνέχισε την ανοδική του πορεία για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση.

Τί σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Ισραήλ – Ιράν

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν δεν αποτελεί

Ράλι στον χρυσό εν μέσω γεωπολιτικής κλιμάκωσης

Ο χρυσός ενισχύθηκε για τέταρτη ημέρα, καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή