Ράλι χρυσού εν μέσω πολεμικής κλιμάκωσης – Στο +25% από τις αρχές του έτους

3 λεπτά ανάγνωση
3 Μαρτίου 2026

Ο χρυσός συνέχισε την ανοδική του πορεία για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση.

H κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή πυροδοτεί έντονη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές και ενισχύει τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Το πολύτιμο μέταλλο έχει καταγράψει άνοδο σχεδόν 25% από τις αρχές του έτους, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική στροφή των επενδυτών σε περιόδους γεωπολιτικής αβεβαιότητας.

Στην αγορά άμεσης παράδοσης, ο χρυσός spot κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,8%, προσεγγίζοντας τα 5.366 δολάρια ανά ουγγιά στη Σιγκαπούρη. Η τάση ενισχύεται από τις επίμονες γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις, αλλά και από την ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Το ασήμι κατέγραψε επίσης άνοδο 0,8%, ανακτώντας μέρος των πρόσφατων απωλειών, ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα. Την ίδια στιγμή, ο Bloomberg Dollar Spot Index κινήθηκε οριακά, μετά από προηγούμενη ενίσχυση, στοιχείο που επηρεάζει άμεσα τη δυναμική των πολύτιμων μετάλλων.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι όσο η γεωπολιτική αβεβαιότητα παραμένει υψηλή, ο χρυσός θα διατηρεί τον ρόλο του ως βασικό αντιστάθμισμα κινδύνου, με τις ροές κεφαλαίων να κατευθύνονται σταθερά προς τα πολύτιμα μέταλλα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Interview: Στο 28,7% η ΝΔ – Στο 5% η Ελληνική Λύση – Στο 4% η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Σταθερό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει και η δημοσκόπηση της Interview

GPO: Στο 31,4% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ – “Γκρεμίζονται Ελληνική Λύση – Πλεύση Ελευθερίας”

Ανοδική τροχιά της ΝΔ καταγράφει η σημερινή δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό

Fake News: Στο προσκήνιο η μάχη για την αλήθεια – Ισχυρό μήνυμα από τη Νέα Σμύρνη

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο