Ρέγκλινγκ: «Πιο ισχυρή από ποτέ η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη»

2 λεπτά ανάγνωση
6 Σεπτεμβρίου 2020

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ευρώπη ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρή όσο είναι σήμερα, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό πρακτορείο CNBC.

Παρότι κατά το παρελθόν οι χώρες της Ευρωζώνης αποτελέσαν αντικείμενο ισχυρής κριτικής από πλευράς επενδυτών, αυτή τη στιγμή η κατάσταση φαίνεται ότι έχει αλλάξει. Ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος εκτίμησε ότι υπάρχει μία διαφορετική γνώμη στην αγορά, καθώς η Ε.Ε. έχει συμφωνήσει να δράσει από κοινού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

“Πολλοί άνθρωποι στις αγορές μού λένε: Είμαστε περισσότερο θετικοί για την Ευρώπη απ ό,τι ήμασταν τα τελευταία 10 χρόνια. Κι αυτό χάρη στη γρήγορη αντίδραση, τον μεγάλο αριθμό χρημάτων και τον καλό συντονισμό” επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

Τράπεζα Πειραιώς: Ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή στρατηγικής αναδιάταξης και αυξημένης αβεβαιότητας

Η επαναφορά της διπλωματίας μειώνει τη διεθνή αβεβαιότητα, περιορίζοντας την άνοδο του

2026: Η γεωπολιτική της διαίσθησης και η πραγματικότητα του πεδίου

Έχοντας ήδη διανύσει τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2026, η φυσιογνωμία του