Ρέγκλινγκ: Στην Ελλάδα έγινε η δημοσιονομική προσαρμογή, τώρα οι μεταρρυθμίσεις

3 λεπτά ανάγνωση
6 Ιουλίου 2016

Το «μεγαλύτερο μέρος» της δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα έχει ήδη επιτευχθεί, και πλέον η προσοχή των εταίρων εστιάζεται πρωτίστως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διαμήνυσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Δεν ζητάμε πολλά περισσότερα στη δημοσιονομική πλευρά», σημείωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει ήδη περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 15% του ΑΕΠ στην αρχή της κρίσης στο 2 με 3%.

Το ζητούμενο πλέον και αυτό που θα βρίσκεται στο επίκεντρο του υπόλοιπου προγράμματος στήριξης είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είπε ο επικεφαλής του ESM.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στις ιδιωτικοποιήσεις και στη διοίκηση των τραπεζών.

Τόνισε πως γενικότερα η Ευρώπη οφείλει να εστιάσει την προσοχή της σε διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κακής δυναμικής στα δημογραφικά της μεγέθη

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση

Κυβερνητικό restart με φόντο το 2026: Μεταρρυθμίσεις, «βαθύ κράτος» και πολιτικά διλήμματα

Σε ένα διεθνές περιβάλλον αυξημένων γεωπολιτικών προκλήσεων και αβεβαιοτήτων, η κυβέρνηση εισέρχεται

Η επικίνδυνη εμμονή του Τραμπ με τον Πάουελ – Το τέλος της Fed όπως την γνωρίζαμε;

Η τελευταία εξέλιξη σε μια μακροχρόνια προσπάθεια του Τραμπ  για μεγαλύτερο έλεγχο