Ρωσία: Δεν γνωρίζει κανείς πού έπεσαν 36 από τους πυραύλους των ΗΠΑ

5 λεπτά ανάγνωση
7 Απριλίου 2017

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συνεδριάσει με το ρωσικό συμβούλιο ασφαλείας αργότερα σήμερα για να συζητήσουν τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μετά τα πλήγματα η Ρωσία ανέστειλε τη συμφωνία που είχε συνάψει με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αεροπορική ασφάλεια πάνω από τη Συρία.

Ο Πεσκόφ είπε πως η Ρωσία θα διατηρήσει ανοικτούς τους τεχνικούς και στρατιωτικούς διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον, αλλά δεν θα ανταλλάσσει οποιεσδήποτε πληροφορίες μέσω αυτών.

«Μετά τα πυραυλικά πλήγματα, οι κίνδυνοι (συγκρούσεων ρωσικών και αμερικανικών αεροσκαφών) είναι σημαντικά υψηλότεροι», είπε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.
Η πραγματοποίηση των πληγμάτων εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ριζοσπαστικών οργανώσεων που επιχειρούν στη Συρία, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Εξάλλου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η αεροπορική άμυνα της Συρίας θα ενισχυθεί μετά την επίθεση των ΗΠΑ με πυραύλους κρουζ εναντίον αεροπορικής βάσης στη δυτική Συρία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Το υπουργείο χαρακτήρισε επίσης γελοία τα περί υψηλής αποτελεσματικότητας των πληγμάτων των ΗΠΑ. Υποστήριξε πως η αποτελεσματικότητά τους ήταν «πολύ χαμηλή», καθώς 23 πύραυλοι έπληξαν τους στόχους τους αλλά δεν είναι σαφές που έπεσαν άλλοι 36, όπως δήλωσε.

Τέσσερα μέλη του συριακού στρατού σκοτώθηκαν από τα πλήγματα, δύο αγνοούνται και έξι τραυματίστηκαν, ανέφερε. Καταστράφηκαν επίσης έξι συριακά μαχητικά.

Μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον θέσεων της συριακής κυβέρνησης αμέσως μετά τα πλήγματα, ανέφερε το υπουργείο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Χρυσός: Υποχωρεί για δεύτερη ημέρα μετά τα στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Πιέσεις κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στις διεθνείς