S&P : Στα 95 δισ. ευρώ η κεφαλαιακή “τρύπα” των τραπεζών της Ευρωζώνης

3 λεπτά ανάγνωση
8 Νοεμβρίου 2013

Το κεφαλαιακό έλλειμμα των τραπεζών της Eυρωζώνης θα ανέλθει κοντά στο 1% του ΑΕΠ της περιοχής, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Standard & Poors στο Reuters.

Οι τράπεζες του μπλοκ των 17, θα υποβληθούν σε έλεγχο ποιότητας assets και σε αξιολόγηση των ισολογισμών τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το επόμενο έτος καθώς και σε stress tests από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, για καθοριστεί το πώς θα επηρεαστεί η αξία του ενεργητικού τους σε ένα δυσμενές σενάριο .

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους, εάν ο έλεγχος δείξει ότι υπάρχει έλλειψη κεφαλαίων, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών .

«Η δική μας εκτίμηση είναι ότι το συνολικό κεφαλαιακό έλλειμμα των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ αγγίζει περίπου το 1% του ΑΕΠ της περιοχής» ,όπως τονίζει ο Φρανκ Γκιλ, επικεφαλής  ευρωπαϊκών κρατικών αξιολογήσεων της S&P.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, το ποσό αυτό ανέρχεται στα 95 δις. ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο – Σφυροκόπημα στις τράπεζες, «ξέσπασε» η ΕΥΔΑΠ

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το διεθνές risk-off κλίμα, το Χρηματιστήριο βρέθηκε σήμερα

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη για τρίτη ημέρα – «Έσβησε» το ράλι στο κλείσιμο

Με θετικό πρόσημο αλλά εμφανή απώλεια δυναμικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Ανατροπή στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» ενέργεια και τουρισμό – Κλείσιμο σε θετικό έδαφος

Σε δύο διαφορετικές φάσεις εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Λεωφόρο