S&P: Υποβάθμισε Deutsche Bank και άλλες 14 τράπεζες

2 λεπτά ανάγνωση
29 Απριλίου 2014

Σε «αρνητική» από «θετική» υποβάθμισε την προοπτική της Deutsche Bank ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, με το σκεπτικό ότι «η γερμανική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να προσφέρει στήριξη, τη στιγμή που οι ρυθμιστικές αρχές εφαρμόζουν αυστηρότερους κανόνες».

Με το ίδιο σκεπτικό, υποβαθμίζονται άλλες 14 ευρωπαϊκές τράπεζες μεταξύ των οποίων οι: ABN Amro, Bank of Ireland, Barclays, Credit Suisse, ING και UBS.

Προειδοποιήσεις για την ευρωπαϊκή πολιτική

«Οι ευρωπαϊκές αρχές λαμβάνουν μέτρα για να αυξήσουν την υπευθυνότητα των τραπεζών και ζητούν από τα πιστωτικά ιδρύματα κυρίως, παρά από τους φορολογούμενους, να αναλάβουν το βάρος της αποτυχίας» υπογραμμίζει ο οίκος αξιολόγησης, στο αιτιολογικό της απόφασής του.

Ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί με δυσμενέστερες αξιολογήσεις αν διαπιστώσει ότι η νέα νομοθεσία καταστήσει «λιγότερο προβλέψιμη την υποστήριξη σε μεγάλα ιδρύματα που είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλ. Τσίπρας: «Έπρεπε να είχα κλείσει τις τράπεζες την επομένη των εκλογών»

«Έπρεπε να είχα κλείσει τις τράπεζες την επομένη των εκλογών», δήλωσε ο

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.

Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες

Σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης βρέθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών.