Σαπέν: Όσοι πιστεύουν ότι θα κερδίσει η Μαρίν Λεπέν θα χάσουν πολλά χρήματα

3 λεπτά ανάγνωση
7 Φεβρουαρίου 2017

H ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δεν θα εκλεγεί ποτέ στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας και οι χρηματαγορές θα χάσουν πολλά χρήματα εάν στοιχηματίσουν εναντίον των ομολόγων της Γαλλίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μισέλ Σαπέν.

Ο Σαπέν επισήμανε ότι κάποιοι επενδυτές δεν φαίνεται να κατανοούν το εκλογικό σύστημα της Γαλλίας, το οποίο, όπως υποστηρίζει, θα διασφαλίσει σε οποιοδήποτε αντίπαλο αντιμετωπίσει η Λεπέν στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαΐου μια άνετη νίκη, εξασφαλίζοντας το 60% ή το 70% των ψήφων.
“Αυτός είναι ο λόγος που η Μαρίν Λεπέν δεν θα εκλεγεί ποτέ στη Γαλλία” τόνισε ο Σαπέν μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και σε μια ομάδα Ευρωπαίων δημοσιογράφων.

Αναφερόμενος στην αύξηση του κόστους δανεισμού της Γαλλίας τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, ο Σαπέν τόνισε:

“Εκείνοι που, καλή τη πίστη ή στο πλαίσιο της σεναριολογίας στοιχηματίζουν εναντίον της Γαλλίας διότι πιστεύουν ότι η Λεπέν μπορεί να νικήσει δεν κάνουν μονάχα λάθος, αλλά θα είμαι ειλικρινής: θα χάσουν πολλά χρήματα”.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Χριστοδουλάκης: «To ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να κερδίσει τις εκλογές»

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στοχεύει στην

Κ. Μητσοτάκης: Σταθερότητα έως το 2027 – Μηνύματα προς αντιπολίτευση και εσωκομματικούς επικριτές

Αν και οι εκλογές αργούν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οργανώνει έγκαιρα τον κομματικό

Το ΠΑΣΟΚ σε κομβικό σημείο

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πια σε πολύ κρίσιμο σημείο για την μελλοντική του