Σε 5ετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο κληρονόμος της Samsung, Jay Y. Lee

2 λεπτά ανάγνωση
25 Αυγούστου 2017

Δικαστήριο της χώρας καταδίκασε τον Lee Jae-yong, τον προεδρεύοντα της Samsung, σε φυλάκιση πέντε ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για προσφορά δωροδοκίας και για άλλα εγκλήματα.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι ο τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος της Νότιας Κορέας και κληρονόμος της τεράστιας αυτοκρατορίας της Samsung, είχε κατηγορηθεί ότι έκανε μεγάλες δωρεές σε ιδρύματα που διαχειριζόταν στενός φίλος και έμπιστος της ανατραπείσας προέδρου της Νότιας Κορέας, Park Geun-hye, με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες.

Οι δικηγόροι δήλωσαν ότι ο Lee είχε δωροδοκήσει για να έχει στήριξη από την Park η οποία ήταν τότε ακόμη πρόεδρος, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.

Αναμένεται να ασκηθεί έφεση και η απόφαση θα μπορούσε τελικά να εκδικαστεί από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, ενδεχομένως το επόμενο έτος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίωξη στον Χρήστο Μαυρίκη για εμπλοκή σε υπόθεση δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού

Ποινική δίωξη για δωροδοκία δικαστή σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του

Συνελήφθη ο Χρήστος Μαυρίκης 

Συνελήφθη ο Χρήστος Μαυρίκης για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας αρεοπαγίτη.

Η πρώτη καταδίκη για βασανισμό θηράματος

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου σήμερα συνετελέσθη η πρώτη καταδίκη κυνηγού (Γ. Τ.)