Σε απολογία αύριο για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» οι Γερμενής, Ηλιόπουλος, Μπούκουρας

3 λεπτά ανάγνωση
10 Ιανουαρίου 2014

Ενώπιον των εφετών-ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου καλούνται αύριο σε απολογία, μετά από προθεσμία που είχαν λάβει, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, κατηγορούμενοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κ. Γερμενή – μεταξύ άλλων στοιχείων που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές – περιλαμβάνεται και κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, με την οποία ο βουλευτής χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Ανάλογα στοιχεία περιλαμβάνονται σε κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα για τον κ. Μπούκουρα ο οποίος εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

Αντιστοίχως, και ο τρίτος κληθείς σε απολογία βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, κατονομάζεται από μάρτυρες ως «μεγάλο στέλεχος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Μ. Λαζαρίδης για Κωνσταντοπούλου: «Είναι ένας θηλυκός Κασιδιάρης»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια

Στη φυλακή οδηγεί το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων την Ελένη Ζαρούλια προκειμένου να