Σε δύο μέτωπα καίει η φωτιά στην Ανάληψη Αμαλιάδας

3 λεπτά ανάγνωση
15 Αυγούστου 2017

Σε δύο μέτωπα επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανάληψη Αμαλιάδας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που καίει από χθες το μεσημέρι.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, το ένα μέτωπο βρίσκεται προς την περιοχή της κοινότητας Δαφνιώτισσα και το δεύτερο προς την μονή της Ανάληψης.

Όσον αφορά στο μέτωπο της Δαφνιώτισσας, ο δήμαρχος είπε ότι έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες, αλλά όπως πρόσθεσε, «αυτό που μας ανησυχεί είναι μήπως και αυξηθεί η ένταση των ανέμων, διότι τότε η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη».

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Ανάληψης και όπως ανέφερε ο δήμαρχος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων με ενημερώνουν ότι εκεί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη».

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο τύπου «Σινούκ», ενώ περίπου στις 08:30 ξεκίνησε τις πτήσεις και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ».

Όσον αφορά στις επίγειες δυνάμεις, στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 27 άτομα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίκαλα: Τέσσερις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα

Τέσσερις  γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε

Α. Κανάκης: «Τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα απ’ ότι τα αφήσαμε»

Ο Αντώνης Κανάκης θυμήθηκε να «αγανακτήσει» τώρα, χρόνια μετά την εποχή που

Ο Πελετίδης και κάθε Πελετίδης ήθελε νεκρούς, ήθελε καμένους

Ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας, Πελετίδης, δε θέλει 112. Θέλει με δρεπάνια