Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα
Σε νέο ιστορικό χαμηλό διαμορφώνεται η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου

Σε νέο ιστορικό χαμηλό διαμορφώνεται η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου

Σε νέο ιστορικό χαμηλό διαμορφώνεται η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στις γεωπολιτικές εντάσεις και στην επίπτωση της πολιτικής επιρροής στη νομισματική πολιτική.
Η τουρκική λίρα διαμορφώθηκε στις 8,3840 έναντι του δολαρίου, κοντά στο χαμηλότερο ρεκόρ των 8,3850 δολαρίων στο οποίο είχε βρεθεί νωρίτερα.
Σε νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα, συνεχίζοντας μία σειρά τέτοιων ρεκόρ

Σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα, συνεχίζοντας μία σειρά τέτοιων ρεκόρ, εν μέσω ανησυχιών για αρνητικές αποδόσεις λόγω του υψηλού πληθωρισμού και για τα μειωμένα συναλλαγματικά διαθέσιμα της κεντρικής τράπεζας.
Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 7,68 λίρες ανά δολάριο. Οικονομολόγοι αναμένουν ότι η τουρκική κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της την Πέμπτη παρά τη βουτιά της λίρας, αλλά θα αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης με μέτρα από την “πίσω πόρτα”.
Σε νέο ιστορικό χαμηλό διολισθαίνει σήμερα η τουρκική λίρα

Χωρίς τέλος είναι η πτώση της τουρκικής λίρας, που νωρίτερα έφτανε να υποχωρεί μέχρι και 20,95% έναντι του δολαρίου μετά από το tweet-απάντηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με διπλασιασμό των δασμών σε αλουμίνιο και χάλυβα από την Τουρκία, ύστερα από τις εξαγγελίες Ερντογάν.
Αυτή την ώρα, ωστόσο, το τουρκικό νόμισμα “μαζεύει” ελαφρώς τις απώλειες υποχωρώντας κατά 15% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Νωρίτερα:
Σε νέο ιστορικό χαμηλό διολισθαίνει σήμερα η τουρκική λίρα καθώς οι αγορές δεν φαίνεται να πείθονται από τις πρόσφατες εξαγγελίες του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο μέτωπο της οικονομικής πολιτικής.
Το δολάριο βρέθηκε νωρίτερα να σημειώνει άλμα 13,5% οδηγώντας την λίρα σε νέο χαμηλό στο 6,3005, με το τουρκικό νόμισμα να περιορίζει στη συνέχεια τις απώλειες του στο 5,87. Από την αρχή του έτους η λίρα χάνει πάνω από 33% έναντι του δολαρίου.
Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται 0,5% έναντι του ευρώ στον απόηχο δημοσιεύματος των Financial Times ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί για την έκθεση ορισμένων ευρωπαϊκών τραπεζών στην Τουρκία.
Σε ακόμη ένα ιστορικό χαμηλό υποχωρεί το τουρκικό νόμισμα

Σε ακόμη ένα ιστορικό χαμηλό υποχωρεί το τουρκικό νόμισμα, μετά τις σημερινές διώξεις εναντίον της ηγεσίας και ακόμη 10 βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.
Η λίρα διολισθαίνει κατά 1,25% στις 3,1481 λίρες ανά δολάριο – το χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Πιέσεις δέχονται και οι τιμές των κρατικών ομολόγων, καθώς το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες, στο 10,06% – το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάιο.
Την ίδια ώρα, σε χαμηλό τριών μηνών διολισθαίνει και το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, με τον δείκτη Borsa 100 να καταγράφει πτώση κατά 2,5%.
Facebook Comments