Σε χαμηλό 11ετίας το ευρώ

2 λεπτά ανάγνωση
26 Ιανουαρίου 2015

«Βουτιά» στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών έκανε σήμερα το δολάριο, στον απόηχο της χθεσινής εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που πυροδότησε φόβους περί σύγκρουσης της Ελλάδας με τους διεθνείς δανειστές της και πρόκλησης νέας κρίσης στην Ευρωζώνη.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε το πρωί μέχρι τα 1,1098 δολάρια – το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2003.

Επίσης, υποχώρησε μέχρι τα 130,16 γιεν, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των 11 ετών.

«Συνήθως οι πολιτικοί προβαίνουν σε λαϊκισμούς πριν από τις εκλογές. Έτσι, το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι κατά πόσο θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι της τρόικας», σχολίασε αναλυτής της Sumitomo Mitsui Trust Bank.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «εξαφανίζει» τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος στο Ιράν και το παγκόσμιο ενεργειακό σοκ αλλάζουν εκ νέου

Ευρώ: Προς τη χειρότερη επίδοση διετίας – Πτώση έως 1,13 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται σε τροχιά σημαντικής υποχώρησης, καταγράφοντας τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοση

Ελβετικό φράγκο: Νέες επιβαρύνσεις και «ανάσα» έως 50% με ρύθμιση

Ένα νέο κύμα πιέσεων πλήττει τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.