Σε υψηλό τριών ετών η δημοτικότητα του Hollande

2 λεπτά ανάγνωση
2 Δεκεμβρίου 2015

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών έχει αυξηθεί η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του TNS για το «Le Figaro», η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Ολάντ αυξήθηκε από 15% τον Νοέμβριο στο 35% τον Δεκέμβριο – ποσοστό το οποίο έχει να καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2012.
Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση του IFOP για το «Paris Match», το 50% των πολιτών εγκρίνει τις πράξεις του Ολάντ, έναντι μόλις 28% τον Νοέμβριο.

Η ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου αποδίδεται στις αιματηρές επιθέσεις του Παρισιού και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ίδιος ο Ολάντ.

Πάντως, η ανεργία και η οικονομία εξακολουθούν να συνιστούν την αχίλλειο πτέρνα του προέδρου, καθώς το 63% δεν τον εμπιστεύεται.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,

Συναγερμός στην Ευρώπη για το Ορμούζ – Πιέζει για άμεσες αποφάσεις ο Μητσοτάκης

Σε καθεστώς αυξημένου συναγερμού εισέρχεται η Ευρώπη.

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό